Engelhard Arzneimittel prisutan je u Hrvatskoj od 1996. godine s nekoliko visokokvalitetnih proizvoda. To su Prospan protiv kašlja u obliku sirupa, šumećih tableta, liquida te čepića, pastile Isla Moos, Isla Mint i Isla Cassis protiv podražajnog kašlja i promuklosti, Tyrosur gel i prašak koji je prvi i jedini lokalni antibiotik dostupan u ljekarnama bez recepta, mast i sprej Nisita za vlaženje sluznice nosa te Esprico kapsule i suspenzija koji sadrže omega kiseline te pridonose normalnoj funkciji mozga.

O kvaliteti tih proizvoda govore i njihovi prodajni rezultati te udio na hrvatskom tržištu.

Tako Prospan od 2002. godine drži prvu poziciju na tržištu sirupa protiv kašlja sa 29 posto tržišnog udjela, a na ukupnom OTC tržištu ubraja se u 20 najprodavanijih artikala. Snaga branda očituje se i u činjenici da je sirup Prospan jedini biljni sirup protiv kašlja s dokazanim mehanizmom djelovanja na staničnoj razini, a prvi je i registriran kao biljni lijek, dok je pojava šumećih tableta 2002. godine predstavljala značajnu inovaciju na hrvatskom tržištu ljekovitih sredstava protiv kašlja.

Tyrosur gel također predstavlja inovaciju na hrvatskom tržištu jer je jedini lokalni antibiotik u tom obliku.

Pastile Isla imaju 13, a Nisita 8 posto tržišnog udjela. Važno je naglasiti kako je Nisita ujedno prva i jedina pomoć za probleme vlaženja sluznice u obliku masti.