silicol® gel

Ponekad nam se dogodi da pojedemo nešto što nam kasnije uzrokuje tegobe ili, pak,  promijenimo način  prehrane zbog odlaska na putu ili odmor i to nam, jednostavno, stvori tjelesnu nelagodu. Postoji prirodan način da si pomognemo u takvim situacijama. silicol®gel veže na sebe toksine i štetne tvari kako bi ih na bezopasan način i uklonio iz organizma.

SLIKA1

Što je silicol®gel?

Silicol®gel sadrži koloidnu silicijevu kiselinu za liječenje probavnih poremećaja kao što su žgaravica, refluks, povraćanje, mučnina, nadutost, bolovi u trbuhu, nelagoda i proljev.

Nakon oralnog uzimanja, silicol®gel stvara zaštitni i smirujući sloj na sluznici želuca i crijeva, sa velikom i reaktivnom površini. Vezujuća svojstva silicol®gela “kao magnet” vežu većinu štetnih i toksičnih tvari te patogenih mikroorganizama. Također veže plinove, smanjuje višak kiseline i nadutost. Nakon pražnjenja crijeva, štetne se tvari na bezopasan način uklanjaju iz organizma.

Kada koristiti silicol®gel?

Silicol®gel se koristi kod liječenja žgaravice, refluksa i povraćanja, ali se koristi i kod pojave mučnine, nadutosti, bolova u trbuhu, nelagode i proljeva.

Tko može koristiti silicol®gel?

silicol®gel je pogodan za odrasle i djecu stariju od 12 godina koji pate od probavnih poremećaja. Proizvod nema poznatih nuspojava i može se sigurno koristiti zajedno s drugim lijekovima. Isto tako, silicol®gel je pogodan za vegetarijance i vegane te ne sadrži gluten.

Kako silicol®gel može pomoći?

Probavni sustav je posebno važan za zdravlje organizma. Poremećaji probavnog sustava vrlo često su uzrokovani nadražajnim tvarima, toksinima i patogenim mikroorganizmima. Kao rezultat toga, probavni sustav ne može normalno funkcionirati, što dovodi do tjelesne nelagode i poremećaja kao što su žgaravica, refluks i povraćanje, mučnina, bolovi u trbuhu, proljev i nadutost. silicol®gel nudi olakšanje kod poremećaja probavnog sustava i ublažava slične simptome u probavnom sustavu koji mogu nastati i zbog promjena u prehrani tijekom putovanja ili na odmoru.

SLIKA3

Način primjene silicol®gela

Uzeti jednu žlicu (15 ml) silicol®gel tri puta dnevno, najbolje prije obroka. silicol®gel se može uzeti nerazrijeđen ili razrijeđen s vodom. Nakon ublažavanja akutnih simptoma, liječenje silicol®gelom se može nastaviti još nekoliko dana. Kod kroničnih stanja, primjena je do 4 tjedna, zatim slijedi pauza od 4 do 7 dana, nakon koje se silicol®gel može nastaviti uzimati sljedećih 4 tjedna.

SLIKA4

Dodatne zanimljivosti o siliciju

  • Silicij je drugi najzastupljeniji element na Zemlji, nakon kisika.
  • Nalazi se u glini i pijesku, a sastavni je dio kvarca i granita.
  • Nalazi se u prirodi kao silicijev dioksid, a u ljudskom tijelu je prisutan u obliku vodene otopine i silicijeve kiseline.
  • Nedavna istraživanja pokazuju da je silicij izuzetno važan za pravilno funkcioniranje organizma.

Uputa o proizvodu

Detaljna uputa za silicol®gel