Jedinstvenost bilja

Bilje koje se koristi za izradu biljnih tinktura i tableta A. Vogel uzgaja se prema strogim načelima ekološkog uzgoja, pretežno u plodnom području Roggwil u Švicarskoj. To omogućuje provođenje potpunog nadzora nad uzgojem bilja, od sađenja do branja. Kod izrade naših proizvoda primjenjujemo načela dobre proizvodne prakse. Stroga ispitivanja kvalitete provode se na svim razinama uzgoja i obrade bilja.

Svake jeseni sakuplja se sjeme i stvara novu zalihu sadnica za sljedeće proljeće. Nove sadnice sade se ručno na ekološki obrađenom tlu, a švicarsko je podneblje idealno za uzgoj snažnog zdravog bilja.

Ekološki način uzgoja koristi se za stvaranje jakog i lijepiog bilja koje cvate svakog ljeta na poljima i potvrđuje nam da metode Alfreda Vogla i dalje vrijede. Pri uzgoju bilja nije dopustio korištenje insekticida, fungicida i umjetnih gnojiva. Tog se njegovog načela pridžava i danas što jamči da će bilje biti zdravo, a štititi se i okoliš.

Biljke se pažljivo odabiru. Biljke se pažljivo beru. Berba obično počinje s izlaskom sunca jer je to vrijeme kad su sastojci biljaka najdjelotvorniji.

Branje bilja prva je faza pažljivog načina prerade na putu do konačnog proizvoda – tinkture iz svježeg bilja.

Uporabom svježeg bilja jamči se najveća koncentraciju aktivnih sastojaka. Upotrebom alkohola postiže se ravnoteža svih sastojaka u ekstraktu i zadržava se u njemu sve korisne osobine svježe ubrane biljke.

Biljne tinkture A. Vogel rezultat su brižnog odabira sjemena, ekološkog uzgoja i upotrebe svježih sastojaka u proizvodnom postupku, što jamči visoki sadržaj aktivnih sastojaka, tek lagano obrađenih. Tinkture u cjelosti odgovaraju strogim standardima farmaceutske kvalitete.

Za izradu tableta koristi se Voglova metodu izrade čija je osnova tinktura. Ona štiti aktivne sastojke i omogućava da se u tabletama, koje su jednostavnije za upotrebu, zadrže korisna svojstva tinkture.

U svim proizvodnim fazama koristi se suvremene metode osiguranja kvalitete. Testiranja su potvrdila Voglove spoznaje da svježe bilje, iz kojeg se dobiva pripravak namakanjem u alkoholu, sadrže više aktivnih sastojaka nego jednaka količina suhog bilja. Tijekom čitavog postupka poštuju se načela dobre proizvodne prakse.

Na kraju se tinkture i tablete od svježeg bilja pripremaju za dostavu u vašu obližnju ljekarnu ili specijaliziranu prodavaonicu u prepoznatljivom i oku ugodnom pakiranju tvrtke A. Vogel.