Zvjezdani upitnik – Zsa Zsa

Predivna mlada dama, još divnijeg glasa svojom glazbom osvaja top ljestvice i skuplja obožavatelje. Kako je došla do toga? Sigurno zato jer je jako pazila na svoj glas:

  • Jesi li ikad toliko glasno pjevala da si ostala bez glasa?

Teško se kontroloram i šparam, tako da uvijek preglasno pjevam, pa drugi dan imam rehabilitaciju. 😀 To mi ponekad zadaje probleme, ali jednostavno se ne mogu šparat kad me ponese atmosfera na koncertu.

  • Razgovaraš li puno pred koncert ili svi misle da si ljuta jer šutiš?

Užasno sam brbljava i jezik mi ne prestaje raditi! Pred koncert 500 puta kažem -“E, sad ću šutit 5 minuta!” ali to se nikad ne ostvari, hehe… zadnjih par minuta pred nastup sam u full koncentraciji i zašutim sama od sebe. :)

  • Koliko ti isla pastile pomažu u čuvanju glasnica?

Isla pastile koristim od malena, od kad sam vidjela da ih koristi i Ivana Husar, jedan od mojih vokalnih uzora. Navikla sam se imat islu uz sebe, jer osim što stvarno maze glasnice, fine su! Konzumiram ih konstantno 😀

Super su u situacijama kad mi je zbog suhog grla teško je pricat/pjevat- isle odmah podmažu glasnice i lagano primire situaciju.

  • Kakva si kad se prehladiš?

Ne volim biti prehlađena.. tko voli? Osjećam se jadno kad ne mogu raditi nešto što najviše volim… dogodi se i da moram pjevat prehlađena – e to je najgore. Glasovne sposobnosti su ograničene i riskiram dug proces liječenja. U tim situacijama koristim sve moguće vitamine i načine da bar malo umirim situaciju.

  • Prevencija ili intervencija?

Prevencija definitivno! Puno je lakše napraviti nered nego ga kasnije dugo čistiti. :)

  • Topla juhica ili hladan sladoled?

Vjerovali ili ne, hladan sladoled!

Super mi je za glasnice kad grlo boli ili peče! Gledam to kao “led na ranu” kada sam bolesna. ALI, mora biti bez laktoze! Dakle oni fini vodeni vocni sladoledi.

A topla juhica na kraju dana ipak dobro dođe, pogotovo ako je mamina ili bakina. I isla medic hydro +