Reci mi krvnu grupu i znam što trebaš jesti

A? B? AB? 0? Znate li koja ste uopće? Govorimo o krvnoj grupi. Ako ste sretnik kojemu su je zadnji put vadili u rodilištu onda pitajte mamu, jer naravno i to zna.

Krv je naše gorivo

Krvna grupa nikad nije bila nešto što bi vam bilo od važnosti, ali idemo je usporediti s gorivom i autom. Znamo da auto ide na gorivo, točno znate koje točite, koliko je kvalitetno. Zar vam je svejedno kakve je kvalitete vaša krv koja je gorivo za vaš organizam? Nije, znamo.44

Isto kao i s autom i gorivom, što je ona kvalitetnija to će vaš organizam biti snažniji i biti ćete otporniji na bolesti. Mehaničari bi rekli: biti ćete otporni na sve kvarove.

430942

Bolest moje tijelo ne poznaje

Otpornost na sve „kvarove” steći ćete ako se pravilno hranite prema krvnoj grupi kojoj pripadate. U nastavku donosimo kratak pregled prehrane koju bi bilo poželjno slijediti, naravno koji put možete malo zalutati u druge krvne grupe:

Krvna grupa 0 – lovci

Poznatija kao univerzalni davatelji krvi, jer su potekli od prvih lovaca, trebali bi se hraniti mesom, ribom, jajima i raznovrsnim povrćem.

Krvna grupa A – uzgajivači

Pripadnici ove krvne grupe su pravi vegetarijanci kojima meso i mliječni proizvodi najbolje ne odgovaraju stoga je najpovoljnije da ima se prehrana bazira na žitaricama, povrću te ribi.

man in the green park looking through binoculars

Krvna grupa B – nomadi

Pripadnici ove grupe su najbolje prošli jer se ne trebaju ograničavati gotovo na ništa. Njihova prehrana bi se trebala temeljiti na mesu, mliječnim proizvodima i žitaricama.

Krvna grupa AB

Kao i po nazivu, ova krvna grupa je kombinacija grupa A i B, tako je i s prehranom koju bi bilo poželjno konzumirati. Za nju je pogodna biljna i mesna hrana, a mliječni proizvodi u manjoj količini od krvne grupe B.

Hrana je energija našoj krvi koja nas održava na životu, nemojte je prepuštati slučaju.