Promjene u vremenu, promjene u zdravlju

Dani su sve kraći, kiše sve češće a put blijedi.

 
Jednu godinu imamo samo ljeto i zimu a već sljedeću se jesen i proljeće stapaju u sva četiri godišnja doba. Nije ni čudno da je tijelo zbunjeno i izmoreno od borbi na svim frontovima. Ne možemo normalno razmišljati, čak ni jesti i piti, a to nam je itekako potrebno za borbu protiv opakih neprijatelja. Srećom pa se loše promjene mogu spriječiti.

 
Ne moramo biti dokazani meteoropati niti šetati bosi po jesenjoj kiši da osjetimo promjene u našem zdravlju. Koliko god pazili na prehranu, navike i prevenciju problema, borimo se protiv lukavih alergija, virusa i bakterija. Nisu ni oni od jučer. Kako u filmovima Marsovci napadaju Zemlju, slična ružna stvorenja pokušavaju od nas napraviti svoj dom.

 
Iz dubina ormara izvlačimo kape, šalove, kapute i donje rublje koje više liči na padobran ili šator iz Drugog svjetskog rata nego nešto u čemu bi se šepurili pred svojom voljenom polovicom. Počinjemo spavati u čarapama, a poslužit će i kričava trenirka popularna u prošlom tisućljeću. Ali nije dovoljno tek toplinski se izolirati. Organizam treba svu moguću potporu izvana i iznutra.

Beautiful young woman is sitting on the stone near the pond in a park on a rainy spring day. She is wearing red raincoat and rubber boots and checking is it raining.

Poplave se u zadnje vrijeme sve redovitije događaju. Ako imamo tu sreću da zaobiđu naša mjesta, svakako će se pojaviti u našim nosevima. Količina izbačene tvari je približno ista.
Pola prašuma se posiječe svaki dan, a polovica te drvne građe odlazi samo na rupčiće koje potrošimo u jedno poslijepodne. Ako smo uspravni iz nosa teče kao iz slavine, a kad pokušamo zaspati jastuci postaju delta Nila. Ne na dobar način.

 
Na ulici razmičemo prolaznike kašljem kao tsunami. Ljudi se pokušavaju izmaknuti kihanju ali izbacujemo svojih 40 000 kapljica sa milijardama mikroskopskih neprijatelja metrima oko sebe. Pri brzini od oko 100 km/h – sretno s izmicanjem. Kišobrani postaju kihobrani.
Žurimo po šumeće tablete i sirup jer ako se ne riješimo kašljanja nećemo riješiti ništa drugo.

The girl with the boy run under a down-pour rain

Ako ste već zaglibili s groboljom dok čitate zadnje rečenice ovog bloga, ništa strašno se ne događa – u ljekarne je stigla Isla Medic Hydro + koja će sačuvati vaše grlo od novih oštećenja i pomoći mu da se brzo oporavi.

 
Spremni ili nespremni za ove vremenske promjene, za svaki problem postoji rješenje.
Samo je jedno bitno – da što prije ozdravite!