Povratak u radni ritam

Evo ga, to je taj zvuk. Zvuk budilice. Zapravo nije budilica nego mobitel, moj najbolji neprijatelj. Tko još koristi budilice? I zapravo nije zvuk nego pjesma koju sam sama izabrala. Pjesma koju volim i za koju sam mislila da me neće naživcirati svako jutro.

Ali hoće, taman da te budi Ella Fitzgerald osobno s Lijepom našom, naživcirat će te. Tražim mobitel rukom, a najrađe bih ga potražila šakom. Ali telefon je službeni i šef bi se naljutio, pa ga tek malo jače pogodim prstom, iz osvete. Možda bih trebala nabaviti budilicu, čisto da trpi jutarnje udarce.

Lako je naviknuti se na buđenje u podne kad je na moru bonaca a jedini zvukovi koje trpiš su turisti u grupama i bakice koje raspravljaju kakve ribe ima danas na tržnici. Ali moralo je proći, pa će valjda ponovno doći.

Overworked Mother Rushing her little daughter in the morning to go faster because she late for work. She is carrying many documents. Daughter having breakfast. Mother and Daughter getting angry with each other because of stress.

Prvo higijena ili kava? Ili doručak?

Znamo svi da ljubav prema crnom gospodaru pobjeđuje. Lijeni Etiopljanin što promatra koze je mogao nešto korisno raditi, a ne stvoriti globalnu ovisnost. Doduše možda je čovjek bio poduzetnik pa je zaradio za još koza. Hodam bosa jer sam i dalje u ljetnom računanju vremena. Za papuče je već kasno, jer nos je reagirao curenjem u milisekundi. Doručak jedem s nogu iznad sudopera, jer kažu televizijski nutricionisti kako je bitno doručkovati. Tko sam ja da se oglušim na savjete stručnjaka?

Higijena pa šminka pa pravac auto. Pa pravac gužva. Klima radi po defaultu, kažem, ljetno računanje vremena. Međusobno si trubimo, pokazujemo razne prste i raspitujemo o članovima obitelji i višim entitetima u koje vjerujemo. Deranjem dakako, jer ipak klima radi pa su prozori zatvoreni. Tražim žvakaće po bespućima pretinaca, a znam da ih je bilo. Imam Isla pastile, još i bolje, da malo smirim grlo od jutarnje komunikacije sa supatnicima u prometu.

Portrait displeased angry pissed off aggressive woman driving car, shouting at someone in traffic hand fist up in air front windshield view. Emotional intelligence concept. Negative human expression

Kreću sastanci. U uredu, pa na terenu, pa opet u uredu. Kako otvorim novi mail tako se kašalj eksponencijalno povećava. Kada imaš dobre kolege, u tom trenu jedan od njih donosi Prospan akut, a drugi čašu vode. Možda se samo boje da ih ne zarazim svojim kapljicama. :)

Tegobe se nižu i rješavaju jedna za drugom, a tek sam prošla pola dana. Treba se vratiti doma, imati društveni i ljubavni život, po mogućnosti. Onda shvatim da sutra opet sve kreće od početka, ali je bar novi godišnji dan bliže.