Poskupljenje neće pokrenuti investicije

Nadamo se kako će država uspjeti u pojednostavljivanju birokratskog aparata i oslobađanju svih koji savjesno posluju od sile nameta i poreza

Nema sumnje da je tržište proizvoda koji se izdaju bez recepta u ljekarnama, a unutar kojeg posluje i Salveo, pogođeno krizom. S obzirom na smanjenu kupovnu moć građana i probleme u naplati koji su sve veći, nismo usjeli ostvariti planirane ciljeve. Poslovanje nam je dodatno otežano nepriznavanjem PDV-a pri upotrebi službenih vozila, što je značajno utjecalo na povišenje troškova poslovanja te odlukom o oporezivanju isplate udjela u dobiti i dividendi.

Ipak, zadržali smo prihod na razini 2011. godine što smatramo prihvatljivim. S obzirom na najave, očekujemo još izazovniju i poslovno zahtjevniju godinu za koju vjerujemo da neće riješiti problem krize u Hrvatskoj. Zakon o naplati potraživanja u roku od 60 dana bio bi poticajan za rješavanje pitanja potraživanja, no ne vidimo način na koji će profunkcionirati u praksi. Od državnih poticaja ne očekujemo ništa. Imamo određena očekivanja od ulaska Hrvatske u punopravno članstvo EU-a kao što je proces usklađivanja zakonodavstva, a onda ćemo vidjeti što će nam ono realno donijeti.

Nadamo se kako će država uspjeti u pojednostavljivanju poslovanja birokratskog aparata, privlačenju investitora i oslobađanju svih koji savjesno posluju od sile nameta i poreza. Jednako priželjkujemo i za naše sugrađane, a dodatna poskupljenja neće pokrenuti investicijske pothvate.

U Hrvatskoj planiramo lansirati nekoliko novih proizvoda te proširiti asortiman što bi Salveo trebao učiniti atraktivnijim u ponudi. Poslovni rast planiramo na drugim tržištima – Srbije i Crne Gore te Poljske.